scm
home mail network
minister

Orele de lucru

Anticamera
luni-vineri 8:00-17:00
sâmbăta zi liberă
duminica zi liberă
Telefoane de contact:

Birou de informaţii

(+373 22) 273-750
Anticamera (+373 22) 270-479 (+373 22) 809-503
Fax (+373 22) 270-479
E-Mail:
Anticamera scm1@mednet.md
 Web admin spital1net@gmail.com

 

Servicii medicale  Oxigenare hiperbară

Oxigenare hiperbară

Oxigenare hiperbară este un factor curativ indepedent, care determină efectul terapeutic în cazul multiplelor maladii. Oxigenarea hiperbară lichidează sau micşorează orice formă de hipoxie (respiratorie, circulătorie, histotoxică, sanguină). Este efectivă în tratamentul şi în profilaxia hipoxiei organelor vitale.

Diapazonul oxigenării hiperbare: maladii cardiace, anghiologice, hepatice, gastrologice, neurologice, endocrinologice etc.

Toxicologie: baroterapie este un component curativ necesar la intoxicaţii cu CO, substanţii fosfororganice, cianide, alcool etc.

Chirurgie: metoda de oxigenare hiperbară se foloseşte cu succes în traumatologie, în stările septice.

Obstetrică: oxigenare hiperbară este un component curativ al tratamentului evoluţiei patologice a sarcinii, insuficienţii fetoplacentare, sarcinii complicate cu boli asociate.

În IMSP SCM nr.1 funcţionează cabinetul de baroterapie; data începutului de activitate a personalului – 1.X.1987. Personalul cabinetului de baroterapie:

  • medic-baroterapeut de categorie superioară, a trecut perfecţionare specială în domeniul oxigenării hiperbare;
  • inginer, specialist de expluatare a barocamerelor;
  • infirmiera.

Cabinetul de baroterapie include sala de baroterapie şi camera de relaxare a pacienţilor. În sala de baroterapie se află două barocamere. Şedinţe de baroterapie se efectuează numai după consultaţia medicului-baroterapeut respectând norme tehnice şi sanitare.

În perioada de activitate a cabinetului au fost deservite mai mult de 6000 de pacienţi cu multiple maladii cronice şi acute: cardiologice, neurologice, endocrinologice, chirurgicale, obstetricale etc. Procedure de oxigenare hiperbară s-au efectuat şi la persoane practic sănătoase (sportivi, persoanele stresate).

Cabinetul de baroterapie funcţionează în cadrul IMSP SCM nr.1 zilnic (zilele de odihnă – sîmbătă, duminică).

Consultaţii, procedure: medicul-baroterapeut de categorie superioară, Galina Cravcenco.
Orele de lucru:
12.00 – 15.30
Telefon de contact:
0792-77-351